Åsa Lindestams blogg: Tolgfors har dyskalkyli

tisdag 3 augusti 2010

Tolgfors har dyskalkyli

Nog trodde jag att en försvarsminister kunde räkna. Om inte så har han ett helt departement till sitt förfogande...men icke. Igår la han fram en lösryckt rapport om försvaret, där siffror om vår budget (röd-grön) påstods sänka försvaret genom att dra ner hur många miljarder som helst framöver. Han hade bett Riksdagens utredningstjänst att räkna på arbetgivaravgifter för unga och bensinskatt. Men han borde veta bättre: när vi bestämmer en budget så är det den som gäller, saker utöver får FM kompensation för.
Så "det sket sig" som vi säger på hälsingemål. Igen. Han borde samarbeta mer med sitt departement så det blir ordning. Men det är väl för mycket begärt.
Nu tänker han o hans kamrater (de tre han har) åka runt och beskriva hur vi på andra sidan kommer att lägga ner allt när vi byter regering i höst. Tur att Carl Bildt (eller rättare sagt, skickligt) inte skrev under, men han vet nog lite mer om hur politik på högre nivå går till och skulle nog inte trilla i en sån fälla. Han flyger runt och kollar annat...
Nej, politik ska drivas på annat sätt än att "hitta på". Därför backar han idag... och hittar på nya lögner....
Läser även Mitt-i-steget vilket är en bra analys av läget, dvs den påminner om min...:-)

Inga kommentarer: