Åsa Lindestams blogg: Försämrad tågtrafik

tisdag 20 januari 2009

Försämrad tågtrafik

Åsa Lindestam (S) Infrastrukturministern dåligt påläst - vill inte kommentera neddragningarna i tågtrafiken till Söderhamn
– I gårdagens debatt i riksdagen sa Åsa Torstensson (C) att regeringen satsat 10 miljarder på förbättringar . Men trots regeringens så kallade satsningar är tågen senare än någonsin och håller inte tidtabellerna. I Söderhamns fall tar man bort ett helt tågset. Trots detta påstår Åsa Torstensson att regeringen förbättrar tågtrafiken. Dessutom säger hon att det lokala och regionala inflytande ska öka, men inget kommunalråd är tillfrågat vad jag förstår. Hur ska då lokal o regional nivå ha inflytande? Nej. Åsa Torstensson det här blir det bakläxa på. Det är dags att du börjar agera som den minister du är - alltså förbättra och inte försämra tågtrafiken ute i landet.
Det säger riksdagsledamot Åsa Lindestam (s) som igår hade en interpellationsdebatt med infrastrukturminister Åsa Torstensson (c) om den försämringen av turtätheten i Söderhamnsregionen.
– Det alltid tråkigt att debattera med en minister som är dåligt påläst i frågan som ska debatteras och det blir extra tråkigt när Sveriges infrastruktur minister Åsa Torstensson tillika centerpartist varken kan svara eller kommentera varför man försämrar i turtätheten mellan Söderhamn och Stockholm. Man undrar hur det står till med centerpartiet som en gång i tiden kämpade för landsbygden och de mindre kommunerna, men det kanske är som en del säger att den så kallade "Stureplans centern" har tagit över, säger Åsa Lindestam (s).

Inga kommentarer: