Åsa Lindestams blogg: Regeringen måste stoppa utvisningarna till Kongo-Kinshasa

tisdag 20 januari 2009

Regeringen måste stoppa utvisningarna till Kongo-Kinshasa

– Söderhamn berörs just nu av en avvisning av en ung mamma och hennes treåriga dotter. De har nyligen blivit avvisade till Kongo-Kinshasa. Migrationsminister Tobias Billström (M) måste omedelbart se till Lys och Jessica Nsem får återvända till Sverige.
– Godtyckliga avrättningar, massmord, tortyr och våldtäkter är en del av vardagen i Kongo-Kinshasa. FN meddelar att man av säkerhetsskäl tvingas flytta 30 000 människor från landets östra delar, och till detta land väljer nu Migrationsverkat att utvisa Lys och Jessica Nsem. Jag kommer att under tisdagens debatt fråga statsrådet vad han tänker göra för att få till stånd en ändring av dessa riktlinjer gällande Kongo-Kinshasa.
Det säger riksdagsledamot Raimo Pärssinen (S) som idag tisdag kommer att debattera Regeringens syn gällande utvisningar till Kongo-Kinshasa med Migrationsminister Tobias Billström. Även riksdagsledamot Åsa Lindestam (S) kommer att delta i debatten.

– Vi (S)-ledamöter från Gävleborg är illa berörda av det som nu hänt Lys och Jessica Nsem. Att utvisa Lys och Jessica tillbaka till ett Kongo-Kinshasa som befinner sig i ett läge där rapporter om våld och förföljelse är en del av verkligheten visar på att Migrationsverket har fattat fel beslut, säger Åsa Lindestam (S)

Inga kommentarer: