Åsa Lindestams blogg: Barnbidrag som fattigdomsbidrag?

tisdag 25 mars 2008

Barnbidrag som fattigdomsbidrag?

Debatterade med Karin Ånöstam idag, ledare för centerkvinnor i Gävleborg, om centerns förslag till barnbidrag endast till dem som tjänar lite. Annika Qarlsson riksdagsledamot (c) hade skrivit ett förslag på sin blogg och sen frågad SvD vad Maud Olofsson (c) tyckte om det. Hon var för en utredning (igen!)
Frågan har utretts många gånger, och vi kommer fram till samma svar: Barnbidraget ska vara kvar i sin nuvarande form, det är riktat till barnet, och ger alla, även höginkomsttagare som har barn, del i den välfärd som vi tycker är så viktig. Dessutom kostar det massor av pengar att administrera: Vad tjänar mamma? Vad tjänar pappa? Ska de då ha barnbidrag? osv... Hur många skulle då inte behöva sitta och räkna på detta? I och för sig ett sätt att skaffa nya jobb?! Men även (m) o (fp) säger nej, de anser att det i så fall skulle strida mot jobbprincipen, nån skulle säkert räkna ut att det var bättre att tacka nej till jobb så inte barnbidraget försvann.
Nej till dumma förslag, nej till utpekande av vissa barn, nej till att slå sönder välfungerande välfärdssystem

1 kommentar:

Alexandra Einerstam sa...

Ja, det här utspelet från centern förstår jag då rakt inte. Inget annat riksdagsparti stödjer ett dylikt förslag, varken opposition eller övriga partier inom den så kallade alliansen.