Åsa Lindestams blogg: Försvarsmaktens vägval till regeringen

måndag 25 februari 2013

Försvarsmaktens vägval till regeringen

Läser SvD på väg ner och förstår försvarsmakten:

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/nya-besparingar-for-forsvaret-igen_7941932.svd

Nu har de gjort det uppdrag som ålagts dem: resultatet har ännu inte redovisats för regeringen, men det vi i (S) sagt hela tiden får skrämmande nog rätt! SvD säger sig ha många kontakter inom Försvarsmakten som alla bekräftar artikeln.

Min önskan hade varit att Försvarsberedningen fått arbeta klart till sommaren, skrivit ihop vad vi tror är hotbilden mot Sverige o överlämnat detta till regeringen, fått ett ytterligare pådrag att berätta hur vår kommande försvar ska vara uppbyggt i förhållande till detta ev hot som vi tolkat ut.

Men nu står regeringen ensam! Vi har tidigare sträckt ut handen när det gäller personalförsörjningen och dess konsekvenser, nu sist när det gällde JAS och finansieringen. Nu "sitter de där med skägget i brevlådan" skulle min far säga.

Idag far Försvarsberedningen till Kairo för att träffa Arabförbundet o diskuta den arabiska våren, kvinnornas höst och vad det innebär för framtiden. Vi har börjat fila på texter, men vi lämnar inget förrän allt är klart i juni.

Så nu har vi lite mera att prata om....på resan...


2 kommentarer:

Unknown sa...

Om jag hade varit försvarspolitiker, så hade min grundtanke nog varit "Hur mycket effekt kan vi få ut genom att använda ej förbandssatt materiel som vi redan disponerar?"

Farbveckan -86 sa...

Vi kan ju i det sammanhanget nyttja de tio kompanierna RBS-90.

Dessa förband avskaffades dels för att ha råd att slututveckla RBS-23 Bamse, dels för att dessa inte ansågs kunna nyttjas i utlandsstyrkan (detta var ju ett krav för överlevnad under den strategiska time-outen)