Åsa Lindestams blogg: Kan det vara så att han inte vet/förstår?

onsdag 27 maj 2009

Kan det vara så att han inte vet/förstår?

Igår var interpellationsdebatten mellan mig och Sten Tolgfors om smygnedläggning av F21 och F17. Efter att vi pratat (går att läsa vad vi sa i protokoll som finns på Riksdagen.se) så funderade jag på vad han egentligen sa: Att värnpliktiga skulle flyttas för sin utbildning till annan ort. Men jag pratade inte om värnpliktiga utom om den basbataljon som är så nödvändig för flygdivisionerna. Han nämnde inte detta med ett ord av förståelse. Vet han hur de fungerar eller ville han inte säga som det var: Att Försvarsmakten flyttar på grundpelare för att göra det lättare att lägga ner vissa delar som någon där tycker ska bort? Han pratade om förra perionden, om hur många förband (S) la ner, vilket vi gjorde i samstämmighet med hela Riksdagen. Det verkade han heller inte veta utan agerade som om det vore ett majoritetsförslag från (S). Vi räckte ut handen till den dåvarande oppositionen och satte oss ner och pratade oss samman. Sen gav vi orterna ersättningsjobb. Så blir det inte vid en smygnedläggning.
Så här efteråt tycker jag att det var ett konstigt samtal vi hade i kammaren igår, han pratade om annat än vad jag ville veta. Hur uppfattar du det?

2 kommentarer:

Wiseman sa...

Jag hoppas du har läst andra halvan i mitt senaste inlägg om just basbataljonsflyttarna. Kommer Försvarsmakten att få betala dubbelt för samma tjänst?
http://wisemanswisdoms.blogspot.com/2009/05/inget-team-60-pa-nationaldagen.html

J.K Nilsson sa...

Jag kan lämna en fylligare kommentar om så önskas men just nu så har jag tid att nämna att det här är ett irrationellt sparförslag nu när vi går mot anställda soldater. just nu så raserar vi möjligheter att effektivt utbilda och vidmakthålla basbataljoner så att insatsflotiljerna fungerar bra med sina divisioner.

J.K Nilsson