Åsa Lindestams blogg: Varför DN debatt?

torsdag 8 april 2010

Varför DN debatt?

Av vilken orsak väljer Sten Tolgfors att gå ut på DN debatt om att han söker Riksdagens stöd för att inhandla några helikoptrar? Räckte det inte med att talmannen i Riksdagen uppmanat Fredrik Reinfeldt och kompani att se till att budget offentliggörs samtidigt det datum som aviserats i kammaren?
Ren och skär populistisk propaganda för att lyfta deras budget ett antal gånger i media i stället för att göra som påbjudes: Berätta budget för Riksdagen i kammaren först!

Läs gärna DN debatt som skriver om detta eller bloggen från Wiseman som är på hugget

1 kommentar:

Henrik sa...

Nog för att jag tycker om att läsa din blogg och gnabbas med dig, men nu kastar du väl ändå bäver i trähus, sten i glashus mm.?

Senast igår läste jag en kommentar av Östros. I den, där han försöker argumentera emot Anders Borg, skriver han att "skatten måste höjas för de som har allra mest", "dom ska minsann betala mer" osv. Det är ingenting annat än att spela på jantelagen, låter väldigt Chavez i mina öron..

Nu vet alla som har läst ekonomi, framför allt Nationalekonomi, att det behövs rika människor i ett samhälle för att de med mindre pengar ska ha råd. Då kan man inte dra undan deras köpkraft och incitament till att vara kvar i Sverige med sina pengar. Vi ska ha fler rika i Sverige, inte färre. Vem ska annars subventionera de med mindre inkomst? Sticker kanske i mångas öron, men det är så det ligger till.

Det är också intressant när Östros säger att "höginkomsttagare" är de som tjänar 23 000 i månaden..