Åsa Lindestams blogg: Irriterande för borgarna?!?

tisdag 10 augusti 2010

Irriterande för borgarna?!?


Nu har det gått så långt för regeringen att de inte ens är så intressanta för media så de får ta till andra knep. Igår betalade de för halvsidesannonser i de tidningar där det finns regement. Alltså en rejäl sudd med pengar för att få skriva om nåt som borde vara sant. Men som inte är det.


Annonsen handlade om Socialdemokraternas politik. Moderaterna varnade för att vi i (S) skulle lägga ner just det regementet om folk röstade på oss. Vilket inte är sant.


Tonen blir mer och mer desperat för borgarna. Och de tar till fler åtgärder som är lite svåra att stämma in i. De små partierna gör utspel så man tar sig för pannan, och de tre andra borgerliga partierna gör lika. Alltså tar sig för pannan. Jag tänker mest på Björklund och föräldrastraffet att sitta i skolan när ens unge inte sköter sig. Vem jublar? Inte eleven, inte läraren, inte föräldern, inte arbetsgivaren, inte... jo, kanske nån enstaka förälder som ogillar nån annans unge... Knäppt förslag, fast det profilerar ju (FP) men de övriga är helt emot. Snacka om att var oeniga.


Men tillbaka till regementsnedläggning: Om nån lägger ner så borde det vara det beslut som fattades om att ta bort plikten. Många regementen har ju haft värnpliktiga, och nu försvinner den uppgiften. Kan vi då behöva ha alla regementen? Vi i (S) ska utvärdera efter ett år hur yrkesarmen har fullföljts, sen får vi se. Men hur gör borgarna? De kör på i blindo. Märkligt..

1 kommentar:

Wiseman sa...

Jag har mailat dig ang en försvarspolitisk valguide på Wiseman's Wisdoms. Jag hoppas att du eller någon annan socialdemokratisk försvarspolitiker kan få en stund över för att besvara frågorna.