Åsa Lindestams blogg: Svenska Lottakåren, och jag, dess ordförande!

måndag 22 november 2010

Svenska Lottakåren, och jag, dess ordförande!

Helgen har varit fantastisk! Jag har blivit delaktig i en frivilligorganisation med hög kompetens vad gäller ledarskap och klokskap.
Och dessutom med ett stort hjärta:


Svenska Lottakåren!


Jag tackade ja till att bli nominerad till ordförande för denna organisation och det var verkligen roligt att som "gäst" få sitta och njuta av ett gott ordförandeskap på stämman, klubban var förd av Eva Flyborg (FP) som med ett stort mått av humor lotsade stämman genom alla motioner med diverse fallgropar. Jag kunde räkna ut att underarbetet var gediget, Överstyrelsen hade med Annette Rihagen, Rikslottachef, och Helene Rådemar, generalsekreterare bäddat för att undanröja och informera om vad varje beslut innebar. Stor eloge till er alla tre och även till Överstyrelsen, ett gäng tjejer, 8 st som var föredragande i många motioner.

Kronprinsessan Viktoria är kårens beskyddarinna så hon fanns närvarande och bl a delande ut guldmedaljer till dem som jobbat länge och hårt.


Margareta Winberg mottog en check till Unifem, paraplyorganisationen från FN som arbetar för kvinnor, på
126 000 kr där Svenska Lottakåren sålt "ögat", en pin och en broschyr som vill att vi öppnar ögonen för de våldtäkter och massvåldtäkter som numera används som massförstörelsevapen i krig i många länder i vår värld.


Försvarsmakten var närvarande och beskrev hur innerligt väl de behövde en fungerande Lottakår som står för leverans av en mängd tjejer som kan göra det de förväntas göra i form av ledning eller samband. Och det finns massor av vakanser så här långt! Så alla hugade får en plats med bifogad utbildning.

Även MSB som jag besökte i veckan visade bilder från situationer runt stormen Per, tsunamin, el som slås ut, IT-hot osv och jag kan ana att Svenska Lottakåren finns här med tillsammans med de övriga frivilligorganisationerna.


Min roll som ny ordförande är att leda nästa stämma om två år. Det är minimikravet. Men det räcker inte för mig, jag har redan blivit inbjuden till två kårer i landet och har tackat ja. Vilken spännande utmaning!

Hedrad, full av respekt och med stor glädje tar jag mig an det nya uppdraget!

2 kommentarer:

jan-olov sa...

Gratulerar till utnämningen och ett bra beslut!-;).
Från hemvärns bataljonernas sida hoppas vi på många kompetenta leveranser av utbildade stabslottor,förplägnadslottor mm.
Ett sätt att öka rekryteringen är att få unga killar och tjejer som nu får nej i antagningsprocessen att välja denna bana.
//Jan-Olov

Åsa Lindestam sa...

Tack! Jag känner mig jättestolt. Vad är det som stoppar dem som vill? Är det fortfarande lyftet där det förväntas muskler i överflöd eller är det annat?