Åsa Lindestams blogg: EU-parlamentariker Jens Nilsson

fredag 7 februari 2014

EU-parlamentariker Jens Nilsson

Idag fick vår Arbetarkommun besök av Jens Nilsson, vår EU-parlamentariker. Vi startade dagen med besök på vår ännu inte öppnade ALU-center där vi invigde fikaavdelningen.
Jens berättade om vikten av att gå och rösta i kommande EU-parlamentsval den 25 maj. Vi pratade om hur det hänger ihop med Sveriges arbetslöshet och resten av EU och hur viktigt det är för oss att Europa handlar för att vi ska få exportera, och därmed få mer jobb hos oss i Sverige. Och genom detta behövs även andra arbeten för att det ska snurra hos oss.

Sen fick vi imponera på honom genom att visa upp ResursCentrum. Efter diverse olika teckningar på en whiteboard enades vi om att Söderhamn är unikt i samarbete med kommun, Arbetsförmedling och socialtjänst. Vi har lyckats fått många fler i jobb genom samarbete.

Staffangymnasiets elkillar fick också en påhälsning och då kom även SöderhamnsKuriren på besök, hoppas det blir bra reportage och bilder.

Vi avslutade med möte på Kulturens Hus och (S)eniorklubben. Intressanta diskussioner om pensionärer och vad partiet egentligen sagt om att minska gapet i skatt för den gruppen. Tur att det finns Ipad så jag kunde läsa högt vad vi uttryckt i bland annat Aftonbladet på debattsidan.

Stort tack, Jens för en bra dag!


Inga kommentarer: