Åsa Lindestams blogg: Försvarsbudget o brist på lyssnande

lördag 25 augusti 2007

Försvarsbudget o brist på lyssnande

Regeringen verkar ha bestämt sig: De beslutar om försvarsbudget utan att ha konsulterat sina kamrater i Försvarsutskottet: Else-Marie Lindgren och Staffan Danielsson. Det är ett av de största misstag man kan göra som politiker: Att inte hämta in kunskap. Att bearbeta och att ta beslut utan att ha fullständig bakgrund är förödande, även om jag erkänner att det händer ibland, dock inte ofta.

Vårt koncept med värnplikt, kontraktsskrivning och sen utlandsmission är ett vinnarkoncept. Det finns då ett liv även utanför det rent militära, de som far iväg är på topp och verkligen taggade och duktiga. När en yrkesarme far på liknande mission är det risk att de blir avtrubbade och tappar en del av den alerta tanke som är så nödvändig i dessa oerhört farliga uppdrag.

3 kommentarer:

Alexandra Einerstam sa...

Du har så rätt Åsa Lindestam. Regeringen vill genomföra sin politik och markera ett tydligt avståndstagande från socialdemokratisk försvarspolitik, då har de inte tid att inhämta kunskap.

Duvan sa...

Hej Åsa. Vill bara uppmäörksamma dig på att du bör pinga s-bloggar.se så att dina besökare på s-info inte tappar bort dig.
Ha en bra dag!

Åsa Lindestam sa...

Ja, ja, jag håller på att lära mig! Vill jättegärna pinga men just nu handlar allt om försvar men vänta bara: förresten tänker jag lära mig att blogga från mobilen också....bra, va!