Åsa Lindestams blogg: Tbilisi, Georgien några veckor efter valet

söndag 15 december 2013

Tbilisi, Georgien några veckor efter valet

Besöker återigen Georgien för att se vad som hänt efter valet. Valaffischerna sitter kvar, några förstörda med utstuckna ögon men förvånansvärt många ser fräscha ut. Vinnaren i presidentvalet, nr 41 har flest förstås. Presidenten, Giorgi Margvelashvili står på vår dagordning på tisdag. Ikväll samlas vår grupp som mestadels kommer från socialister i Europa. Vi har två mycket spännande dagar framför oss.
Här är kallt och blåsigt, tiggaren jag gav pengar förra gången står fortfarande kvar vid samma gathörn. Det är en mycket krokig gammal man som ser ut att vara i stor behov av omhändertagande äldrevård. Undrar just hur det ser ut i detta land?
Besöket är tänkt som en fact findingresa, där vi med olika bakgrund träffar de flesta partiledare och även andra inflytelserika personer.
Det ska bli intressant att höra hur den nya ledningen vill styra landet och i vilken riktning de önskar att politiken ska röra sig åt.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Den Ryska utplaceringen av Iskander verkar nu vara bekräftad. En ny säkerhetspolitisk realitet att rätta sig efter. Personligen är jag övertygad om att detta bara är början.

Unknown sa...

Rykande färsk rapport från FOI ute nu.

Unknown sa...

Efterlyser mer aktivitet från S försvarspolitiker. Det är nästan öppet mål pga den Nymoderata vanskötseln av FM. Missnöjet är utbrett bland borgerliga gräsrötter. Får nästan intrycket av att SD "äger" frågan just nu, rätta mig om jag har fel. Hoppas på framtida breda (verklighetsförankrade)uppgörelser gällande det NATIONELLA intresset försvarsmakten.

Åsa Lindestam sa...

Peter, du har helt rätt! Har laddat ner rapporten från FOI, läst lite, har inte hunnit hela.
Tiden räcker inte riktigt till, Gävleborg känns ofta ointresserade av försvar. Är i alla fall inbjuden på Försvarsforum i Gävle och även i Västerås.
Ska försöka skärpa mig o skriva mer. Finns det annat vi kan göra?

Unknown sa...

Tack Åsa. Jag tror rent allmänt att det handlar om att hålla igång dialogen. Det gör vi som tycker försvarsfrågan är viktig. Får intrycket av att den kommer att bli tätare. Om jag inte är fel ute, så hade t.o.m Reinfeldt varit på förbandsbesök i veckan. Bara det är kors i taket, även om F.O.F pågår. Den NyModerata försvarsretoriken är även den numera pinsamt förutsägbar.; )