Åsa Lindestams blogg: Flygresan...

onsdag 12 maj 2010

Flygresan...

till Island blev inställd, istället fick trädgården ett antal timmar. Rätt skönt, egentligen..men hur ser framtiden ut?
Pratade just med mitt ressällskap till Kazakstan, åker imorgon bitti för ett stort möte i Almata. Måste kolla flyget var 6:te eller 12:te timme, så jag vet.
Grannen berättade om en kompis som skulle till Spanien imorse, undrar om hon kom iväg?
Och vår resa är nu ombokad från Frankfurt till Istanbul, fast det är också zon 2...

Den nya hotbilden tornar upp, hur kommer världen att se ut om även Ketla får ett utbrott. Det här är en försmak på vad som kommer, frågan är bara när...

Och börserna gick lite ner internationellt, vad händer?

Och fortfarande: vem ser helheten?

I Kazakstan finns en mängd ärenden på agendan, jag är mest intresserad av den debatt som ska upp om Afghanistan. Hur ser det ut framgent och hur anser Nato att de har lyckats så här långt? Läste ett reportage i Expressen om en svensk kvinna som bott i lerhydda med afganska kvinnor. Om de talade ur hjärtat så vill de ha ett annat liv, men inte med västerländsk hjälp. De skolor som vi hört att talibanerna slängt in gas i, hade de hört att var utländska soldater som hade gjort. Vem äger sanningen? Man brukar säga att segraren är den som skriver historia. Men från Afghanistan känns som det bara finns förlorare...

6 kommentarer:

Henrik sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Åsa Lindestam sa...

Hej henrik! Jag forstår att du tar bort dina kommentarer, det skulle jag också göra om jag skrev sånt.

Henrik sa...

Hur går det för din partikollega
Abdo Goriya? Han verkar ju ha det lite hett om öronen för tillfället..

I ditt inlägg kan man nästan tro att du seriöst överväger att de kan vara västs styrkor som kastar gas i flickskolor?

Åsa Lindestam sa...

Tycker det är konstigt att du läser min blogg när du alltid anser att allt är fel. Fantasktiskt att vara så envis att du fortsätter.
Jag hänvisade till en artikel i Expressen, läs den om hur kvinnor i Afghanistan fått historien berättad, så kanske du förstår.

Henrik sa...

När jag började läsa din blogg tyckte jag att du skrev mycket vettiga saker som jag höll med om, speciellt om Afghanistan.

Men sen hände nåt efter att ni presenterat er skuggbudget. I den ska ni ju skära bort 2 miljarder per år, framför allt på utlandsmissioner. Då började du helt plötsligt argumentera för att det är bra att skära ned, och ni ska ju "utreda" om Sverige ska va i Afghanistan eller inte.
Det är otroligt motsägelsefullt och man får intrycket av att du vänt kappan efter vinden och väjt för en partipiska. Jag får bara känslan av att du inte själv håller med i allt du själv skriver.

Åsa Lindestam sa...

Hej igen Henrik! Jag har inte ändrat mig om Afghanistan, och vi i (S) vill ha lika många i framtiden som nu utomlands, dvs 1000 soldater, ungefär. Att jag vill skära ner beror på att jag inte anser att vi ska ta lead för BG, vi betalade mer än 80% sist o de övriga 4 länderna delade på mindre än 20%.
Dessutom om vi övergår till yrkesförsvar behövs inte alla utbildningsplatser, så vi kan ta bort en hel del där. ÖB sa senast vi pratade att de behöver ca 4000 per år, sen har jag sett siffran 6000 nån annanstans. Detta har vi räknat på o därför vet vi att vårt förslag i längden med plikt är billigare, inte i lön för yrkessoldater är dyrt, men de behöver inte samma mängd utbildning.