Åsa Lindestams blogg: En hård dag i Kazakstan...med OSSE

lördag 15 maj 2010

En hård dag i Kazakstan...med OSSE


Fortfarande något jetleggad efter flygresa och tidsomställning är nu den här dagen nästan över. 30 minuter på rummet innan nästa möte, där det förhoppningsvis ingår mat, försöker jag få ordning på allt.

Idag har jag lyssnat till debatt om mänskliga rättigheter i världen, och sen hur läget är i Kirgistan just nu. Otroligt dramatiskt och imorgon far vår ordförande Joao Soares till Kirgistan för att träffa presidenten. Jag skrev ett brev från oss i socialistgruppen till Rosa, hon som just nu är president. Träffade henne i Wien i februari på vårt möte och vi bestämde att höras av. Sen gjorde hon revolution tillsammans med sina partikamrater...!


Måtte allt gå bra där i hennes land, vi behöver fred för hela världen, inte mer blodspillan. Någon sa idag att det var förväntat med maktövertagande, folket var trött på den ledare de hade och behövde annat styre.


Har även lett socialistgruppens möte idag då vår gruppledare är kvar i England och förhandlar i opposition numera. Jag är sekreterare i gruppen just nu. Vi enades om att stödja vår kandidat Petros från Grekland som nästa ordförande i OSSE. Vi fördelade uppdragen så nu är det bara att sätta igång och jobba med det. Det innebär en hel del prat med folk ikväll. Det svåra är att prata med de som inte kan engelska och ändå göra sig förstådd.


Fast just nu skulle jag hellre vilja sova....


Otroligt att få befinna sig "mitt i" fast en bit hemifrån.

Inga kommentarer: