Åsa Lindestams blogg: Kommer ungdomar att acceptera villkoren?

onsdag 19 maj 2010

Kommer ungdomar att acceptera villkoren?

Igår debatterade vi försvarets personalförsörjning i kammaren. Det var inga nyheter: Vi rödgröna inledde med att vi tycker att det hela är ett hafsverk, det kommer att bli svårt att rekrytera, speciellt i högkonjunktur. Det ser vi över hela världen där man har yrkesförsvar.

De borgeriga med moderaterna i spetsen sa tvärtom. (Konstigt att de behövdes 4 moderater för att säga samma sak, de hade 41 minuters talartid inbokad i förväg enbart för moderater, vi hade 10 minuter för enbart socialdemokrater)

Sen vrängde försvarsminister Tolgfors till det och försökte påstå att vi i rödgrönt var emot Veteranutredningen, den som säger hur vi ska förbättra mottagandet av våra soldater när de kommer hem. Konstigt, för det är vi ju inte. Fast vi tycker att det är bättre med ett rejält omhändertagande ifall våra soldater mår dåligt. Det vi anser lite konstigt och säger nej till är det stora anslag som avsätts för medaljer. Visst kan det vara kul att få en medalj, men jag säger som mina föregångare: Gärna medalj, men först en rejäl lön!

Hela debatten finns på Riksdagens hemsida att läsa ordagrant...

2 kommentarer:

STAGECOACH sa...

Bättre, vadå bättre? Varför inte både och?

Henrik sa...

Du Lindestam är en hycklare utan dess like, något jag inte trodde om dig när jag började följa din blogg. Hur kan ni rösta nej till veteranstödet och sen klaga på att det inte "finns någon trygghet"? Varför säger du inte ifrån? Eller tycker du på allvar att det är smart att säga nej till veteranstödet? Är ni dumma i huvudet på riktigt?