Åsa Lindestams blogg: Stridsgrupp 2015

onsdag 13 juni 2012

Stridsgrupp 2015

I kammaren idag debatterade vi om Sveriges bidrag till Stridsgrupp 2015. Vi i (S) ville inte att regeringens förslag att vi skulle sätta ihop en ny Stridsgrupp redan 2014 skulle gälla så vi förhandlade.

Orsak till att vi inte ville var att Insatsorganisationen 2014 måste få sätta sig först. Vi är allvarligt oroade över personalförsörjningen dit, vi krävde att lönen skulle ses över, förslag om bonus i ett par omgångar skulle vägas in, bostadsfrågan skulle lösas och ett par saker ytterligare måste tas hänsyn till. Borgarna sa ja till detta.
Och vi ville låta detta verka, så vi sa att nästa stridsgrupp skulle sättas upp nån gång mellan 2015-2018 och då var det OK med att leda den.

Men regeringen hade bråttom, de beslutade att första halvåret 2015 skulle Sverige delta o dessutom leda NBG 2015, Nordic Battle Group 2015.

Ok, vi fick igenom att vi även ska tillsätta en luftförsvarsutredning som tar sikte på tiden efter 2014. Så då får vi väl vara nöjda, allt blev tillgodosett.

1 kommentar:

jan-olov sa...

Vi borde inte alls delta i NBG15 denna gång.
Vi har gjort vårt där för lång tid.

Slöseri med pengar ty vi behöver dem för att tex beväpna tex JAS systemet bättre och framförallt uthålligare ,skaffa lv för basskydd och områdesskydd ,kustrobot ,förstora armeorganisationen.

Riksdagen fortsätter misshushålla med mina skattemedel .

Jag vill att ni koncentrerar er på att försvara Sverige genom att återuppbygga försvaret av Sverige.

kollektivt gör ni inte det jobbet bra.

Jag kommer att vara aktiv i varudeklarationen av de försvarspolitiker oavsett partifärg som inte sköter sig och tar ansvar för vårt land.

De skall ut ur Sveriges Riksdag 2014.

Vilka förslag kommer du Åsa att lägga i höst för att stärka försvaret?

Kn Jan-Olov Holm