Åsa Lindestams blogg: Stefan Löfven och säkerhetspolitiken

måndag 13 januari 2014

Stefan Löfven och säkerhetspolitiken

Idag har jag lyssnat till vår blivande statsminister. Han visade på några korta minuter hans resor runt om i världen och hur han ser säkerhetspolitiken för Sverige i förhållande till dessa länder. Handel o avtal med länder, mänskliga rättigheter och stöd i solidaritetens tecken, allt hann han med. 

Och att han dessutom uttalar förtroende för oss partikamrater i de beredningar och utredningar vi sitter i visar på att han tar detta på största allvar. Vi i försvarsberedningen nämnde han "kommer med mer detaljerade uppgifter om hur försvarets ska utformas och få kosta", den utredning som jobbar med vapenexport är han beredd att stå upp för om de kan nå en enig lösning där exporten blir mer reglerad och transparent.

Vi i försvarsberedningen har ett nära samarbete med Stefan, vi har regelbundna möten med honom där vi berättar, diskuterar och analyserar om hur vi ska gå vidare. Och förtroendet känns bra!

Det ger kraft och lust att fortsätta, inspiration också att fortsätta lyssna på de övriga partiledarna häruppe i Sälen!

5 kommentarer:

Unknown sa...

Jag tror att de flesta NyModerata floskler är genomskådade vid det här laget, för att inte tala om Statsministerns oerhört märkliga beskrivning om tillståndet i FM. Dock anser sig nog Alliansen ha ett "trumfkort": avsaknaden av regeringsalternativ som vill satsa mer på försvaret. Kan man bryta udden av detta på ett trovärdigt sätt så tror jag man har vunnit mycket förtroende. Den som vill ha en bättre försvarsförmåga är svår att övertyga när V och MP omnämns. Mvh Peter

Åsa Lindestam sa...

Vi söker breda lösningar i Försvarsberedningen. Alla 8 partierna sitter där. Försvaret och dess beslut är större och viktigare än partipolitiska debatter.
Ingen trodde väl att Försvarsberedningen skulle komma överens om det säkerhetspolitiska läget heller. Men det gjorde vi med få undantag i form av reservationer.
Nu vill vi nå samma enighet, så stor som det bara är möjligt i försvarsfrågan.
Om vi ska döma av vad som sas från scenen är inte (M) särskilt överens heller med (FP) om hanteringen...och (KD) tyckte tvärsemot vad Reinfeldt sa, en helt annan bild över världen och försvaret...

Unknown sa...

Fråga: Att en tidigare försvarsminister från samma parti och regeringskonstellation, fullkomligt sågar förda politik, är inte det både unikt och oerhört allvarligt? Mikael Odenberg har ju nästan fått en slags hjältestatus för sitt rakryggade beslut att hellre avgå än att medverka till ytterligare urholkning av FM.

Unknown sa...

,,,,,och nu sluter även Anders Björck upp bakom Odenberg. Detta börjar likna nån form av omyndigförklaring av förda försvarspolitik, dessutom från de egna leden. Var ska detta sluta?

Åsa Lindestam sa...

Och Försvarshögskolan fyllde på från golvet till Karin Enström häruppe i Sälen