Åsa Lindestams blogg: Vad håller statsministern på med vad gäller Folk och Försvar?

söndag 12 januari 2014

Vad håller statsministern på med vad gäller Folk och Försvar?

Nu hade Fredrik Reinfelt, även min statsminister, chansen att vända tillbaka till moderat försvarspolitik. Men han tog inte den möjligheten.

Istället fick vi en utflykt över allt som kan hända överallt i världen. Dessutom påstod han att "failed states" inte har nån svensk översättning men jag trodde vi använde "sönderfallande stater"

Hans framförande gick ut på att allt är mycket bättre nu, förr var det riktigt dåligt. Men i twitterflöden kunde alla se att ingen trodde honom, utom möjligen de närmaste politiska försvarskamraterna(M).
Alla vet ju att personalförsörjningen är ett riktigt sorgebarn, att materialet behöver beställas och betalas, att allt behöver övas för att fungera - vilket inte riktigt görs - och då faller förtroendet.

Dessutom stannade han inte för journalisternas frågor...

Och när Hägglund (KD) klev upp på scenen så berättade han en helt annan historia som inte stämde med statsministern. Hur ska de då komma överens om verklighetsbilden?
Och dessutom har de kritiserat oss för att inte vara eniga i opinionen..

Upp ur sandlådan, kavla upp ärmarna och gör breda blocköverskridande överenskommelser så kan vi lösa mycket!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Åsa, vi är många som undrar vad NyModeraterna sysslar med i försvarsfrågan. Det näst värsta är alla ordvrängningar, faktafel, och att man framställer saker på ett sätt som ibland är ren lögn. Det absolut värsta är väl att det finns väljare som går på eländet. Man kan undra om Statsministern förstår vidden av vilken effekt detta har haft på de egna gräsrötterna. Kanske vet de något som vi väljare inte känner till? Om så är fallet, har vi nog rätt att få det redovisat på något sätt. Fortsättning följer,.,.,.,

Åsa Lindestam sa...

Ja, det blir en spännande dag idag med Löfven, Björklund och Sjöstedt. Och du har helt rätt, fortsättning kommer att följa, frågan är bara hur...?