Åsa Lindestams blogg: London...

måndag 10 augusti 2009

London...

Här i London pulserar det som vanligt. Tunnelbanan är full av folk, gatorna är fulla av folk men i affärerna är det inte lika trångt. Igår sol och mycket varmt, imorse regn men nu verkar det klarna upp.
Här diskuteras politik. Systemet som sådant är ett av samtalsämnena. Hur kan man ha ett system för politiker som innebär att man får "avropa" fast man ibland inte ens har haft nåt utlägg för tjänster? Engelsmännen är nyfikna på andra system, det märks, jag får berätta hur vi i Sverige har det: Lägenheter som vi har till "låns" av Riksdagen så länge som vi har uppdrag, taxiresor där vi inte får kvitton utan får attestera papper i efterskott och kan tack och lov inte kräva pengar för det, att våra anställda är anställda av Riksdagen eller partigruppen osv.
De verkar ha bekymmer. Valet tros bli nästa år, det är Gordon Brown som kommer att meddela när han finner att det är dags. Hans siffror är inte på topp, de konservativa förväntas vinna stort.
Kriget i Iran lyfts också fram. Varför klev Sverige inte in? Jag förklarar..Varför är Sverige i Afghanistan? Jag förklarar...det där om FN...hur är vårt system för militärer uppbyggt? Jag förklarar....fast erkänner att vi är på väg mot nåt sämre....som i England....

Inga kommentarer: