Åsa Lindestams blogg: Den ständigt "olyssnande" ministern

tisdag 15 december 2009

Den ständigt "olyssnande" ministern

Återigen läser jag försvarsminister Sten Tolgfors blogg och tar mig för pannan. Han tar priset i att raljera över andra och vägra ens lägga ett uns av inblick från alla de som tar sig tid och kraft och följer vad som händer i omvärlden.
Den här gången handlar det om solidaritet och hur vi bäst beskyddar Sverige.
Jag får också många brev och mail om hur Ryssland byggs upp, vad som händer inom NATO, vem som är vän med vem och så vidare.
Men det betyder inte att jag negligerar vad som händer utan att fundera över vad det kan betyda för oss som lever här och nu och för Sverige.
Jag är tacksam för den information jag får. Häromdagen besökte Försvarsutskottet "det allra heligaste" på Regeringskansliet, den avdelning som ger regeringen den hemliga info som vi andra inte får ta del av och vilka hot som de ser här i Sverige och ut över världen. Visst är det bra att det sammanfattas av någon, rätt många egentligen, och att det används av regeringen som underlag för att fatta beslut.
Men tänk om nån annan får veta om information som just den här gruppen inte fått tag i ännu eller inte heller reflekterat över, eller ännu värre, avfärdat? Sånt har ju hänt förr....
Wisemans inlägg i debatten är ofta sakliga och bra, jag instämmer inte i allt men respekterar verkligen inläggen. Det är inte OK att raljera över detta.
Vi är många som är bekymrade över fler saker och lägger vi ihop dessa.....

3 kommentarer:

Daniel Eriksson sa...

Vi är många som lagt ihop två och två i många år och förutspått ett mindre demokratiskt och militärt upprustat Ryssland. Att Tolgfors vägrar titta på bevisen eller ens befatta sig med att det finns bevis för detta är om inte skrämmande så vet jag inte vad det är..

Oberon sa...

Budskapet är mottaget Fru Lindestam.
Det blir upp till bevis efter söndag den 19 september 2010.

Några av oss minns emellertid fortfarande - inte utan ett visst mått av bävan och en uttalat bitter eftersmak - Herr von Sydows inblandning i Hkp14-anskaffningen och Fru Björklunds agerande inför, under och efter genomförandet av FB 04.

Det är inte utan att man är skeptisk...

jan-olov sa...

Synnerligen bra inlägg Asa Lindenstam.
Varför inte lyssna på de personer som faktiskt dagligen följer utvecklingen både utanför våra gränser och i sin dagliga gärning i försvarsmakten? Vi tillskriver inte försvarsledning försvarsutskott för att jävlas eller debaterrar för att irritera. Vi har en genuin oro för vad som händer med vår försvarsmakt och utanför våra gränser. Lyssna på oss.
Jag är väldigt nöjd med att du lyssnar stort tack för det.!