Åsa Lindestams blogg: Trägen vinner...?

tisdag 15 december 2009

Trägen vinner...?

Är basbataljonerna utom fara inför den flytt som nyss planerats? Låt oss hoppas så! NSD och LNY skrev korta inlägg om detta igår och de har säkert kollat källan.
Var och en kan inse att om man måste investera många miljoner så kostar det ibland mer än det smakar. Men när det dessutom är så att de allra flesta inte vill flytta med till södra Sverige så blir även den investerade kompetensen ett problem. Har hört siffror på upp till 85% som vill stanna i Luleå. Att förkasta detta och ändå tvinga på en flytt vore förödande för kompetensinvesteringen. Sånt kostar mycket och tar tid att bygga upp.
Men det största tappet skulle vara för att de som bor i och runt Luleå mister sitt arbete. Visst kan många få andra arbeten, men det är kostsamt också och tar tid. Den lojala personalstyrkan som finns i Luleå har funnits länge på sin arbetsplats och det är inte gjort i en handvändning att sadla om. Nej, det är klokt att låta basbataljonerna finnas kvar där de ska vara.
Basbataljonerna är byggstenar för den övriga verksamheten som finns, tar man bort den grunden rasar det övriga bygget i sinom tid.
Undrar varför bara F21 nämns och inte F17?
Pengar behövs på annat håll så låt oss hoppas att beslutet är fattat och att klokskap har fått råda. Så är det ju inte jämt...

Inga kommentarer: