Åsa Lindestams blogg: Plikt eller inte?

onsdag 18 februari 2009

Plikt eller inte?


Även personer som inte är bosatta i Sverige ryter ny till: Att ta bort plikten blir en dyr affär! SvD har intervjuat ett antal personer som bevistat Kungliga Krígsvetenskapsakademien där plikten disktuterats. Danmark varnar för kostnader, Finland varnar för ef tillsatta tjänster och vi får även en kommentar från Sverige: Får de mest lämpade på detta vis?
Här i Sverige är det ovanligt tyst, knyter alla handen i fickan och tänker att det inte går att göra nåt? Hur kan en folkstorm som FRA göra att "alla" kommer på banan medans detta inte gör det? Är inte de som tycker om plikten uppkopplade? Jo, det var massor av kommentarer redan på artikeln, så visst läser och skriver många.
Men det måste göras även till de som bestämmer! Alla ni som kämpar för pliktens bevarande, hör av er till era moderata ledamöter, de kan ändra framtiden!

2 kommentarer:

Pelles Reality sa...

Jo men visst var det ett äventyr som varar för livet när man gjorde sin militärtjänst.Men det kanske mest viktiga är att man helt klart har insikten i att man fått en utbildning i hur man ska försvara sitt land under alla former samtidigt som detta säkert ger en känsla som förmodligen inte går att beskriva i ord på denna sida.Idag får ju bara en av tio vara med om detta där jag är klart övertygad om att känslan för att försvara sitt land i en del fall både saknas och respekteras oavsett förståsigpåare.Ha det gott.

4 Stridsvagnskompaniet 3 Pluton i ett numera nerlagt regemente där min kunskap fortfarande lever kvar för denna kan de aldrig lägga ner.

PellesReality

Åsa Lindestam sa...

Jo jag tror också att det sätter spår för livet. Skulle jag önska nåt vore det att alla fick göra nån form av plikt under sin skoltid så de kunde ta hand om sig själva och sina närmaste på bästa sätt när så behövs. Varför inte nån månad under grundskolans år 8? Då behöver skolungdomarna lite vettigt att tänka på när vardagen är tung och grå. Vi skulle kunna bygga upp en bra tid inom försvars/säkerhetsfrågorna då.