Åsa Lindestams blogg: Att vara omtyckt..

söndag 19 april 2009

Att vara omtyckt..

Idag i SvD är en lång artikel om Tolgfors. Folk har fått frågan om de gillar honom och det blir bottenbetyg. Bara 3% säger sig ha förtroende o tycker att han är en bra försvarsminister. Är sånt avgörande? Jag gillar inte medias vinklingar på personer. Kommer ihåg när vi hade en duktig politiker för många år sen och det var kris igen i Söderhamn. Han rustade upp vår gågata och beställde jättefina bänkar. Hela stan fick ett lyft. Allt blev sammanhållet i centrum och det var bra för handeln. Men media gick ut och frågade om folk tyckte han var en bra politiker och de svarade nej, eftersom det var kris skulle man inte satsa på bänkar utan på att folk fick jobb. Inget snack om politik, utan helt personlig bedömning av honom och hans felsatsning. Det har han lidit av resten av sin politiska karriär.
Tillbaka till Tolgfors. Jag anser inte att hans försvarsbeslut är bra. Men att ta svåra beslut i tider av oro är inte lätt. Då borde frågan handla om politik istället, inte om person. Är försvarsbeslutet rätt? skulle vara mer relevant fråga. Vilket ansvar har media att göra "rätt" intervju med folk så att det handlar om politik och inte om person?
Verkar som de svär sig fri från allt just nu, det är bara att sänka folk med korta kjolar eller ett visst utseende. Inte bra för politiken, inte bra för media men inte bra för Sverige heller.

Inga kommentarer: