Åsa Lindestams blogg: Att stympas vid knäna!

tisdag 26 maj 2009

Att stympas vid knäna!

Här kommer ett praktexempel på hur regeringen säger en sak med munnen och gör nåt helt annat i praktisk handling: De påstår att alla förband ska vara kvar och inget ska läggas ned. Samtidigt tillåter de Försvarsmakten att flytta bort basbataljonen som är stödet till de två JAS-divisionerna i Luleå. Likadant är det i Ronneby! Allt flyttas till Linköping. (Det är väl där de som bestämmer bor!)
Att dessa andra två orter drabbas bryr man sig inte om. Det kan jag förstå ur ett Linköpingsperspektiv, men därför har vi i Riksdagen beslutat att alla förbandsnedläggelser ska vi ta beslut om!
Senast frågan var uppe var på Försvarsutskottet vi hade förra veckan och då sa majoriteten att inget skulle röras. Men de säger så för att vi sak hålla oss lugna tills flytten är klar! Då finns inte längre stödet så flyget så de kan ta ansvar för områden som ligger lite utanför flygflottiljen. Hemska tanke! Och det blir hetare och hetare i Barents hav och Arktis....och Stoltenberg vill samarbeta och Nato vill samöva...men vad har vi kvar då...?
Interpellationsdebatten blir på eftermiddagen idag mellan mig och Tolgfors.