Åsa Lindestams blogg: Kan det vara så att han inte vet/förstår?

onsdag 27 maj 2009

Kan det vara så att han inte vet/förstår?

Igår var interpellationsdebatten mellan mig och Sten Tolgfors om smygnedläggning av F21 och F17. Efter att vi pratat (går att läsa vad vi sa i protokoll som finns på Riksdagen.se) så funderade jag på vad han egentligen sa: Att värnpliktiga skulle flyttas för sin utbildning till annan ort. Men jag pratade inte om värnpliktiga utom om den basbataljon som är så nödvändig för flygdivisionerna. Han nämnde inte detta med ett ord av förståelse. Vet han hur de fungerar eller ville han inte säga som det var: Att Försvarsmakten flyttar på grundpelare för att göra det lättare att lägga ner vissa delar som någon där tycker ska bort? Han pratade om förra perionden, om hur många förband (S) la ner, vilket vi gjorde i samstämmighet med hela Riksdagen. Det verkade han heller inte veta utan agerade som om det vore ett majoritetsförslag från (S). Vi räckte ut handen till den dåvarande oppositionen och satte oss ner och pratade oss samman. Sen gav vi orterna ersättningsjobb. Så blir det inte vid en smygnedläggning.
Så här efteråt tycker jag att det var ett konstigt samtal vi hade i kammaren igår, han pratade om annat än vad jag ville veta. Hur uppfattar du det?

3 kommentarer:

Wiseman sa...

Jag hoppas du har läst andra halvan i mitt senaste inlägg om just basbataljonsflyttarna. Kommer Försvarsmakten att få betala dubbelt för samma tjänst?
http://wisemanswisdoms.blogspot.com/2009/05/inget-team-60-pa-nationaldagen.html

J.K Nilsson sa...

Jag kan lämna en fylligare kommentar om så önskas men just nu så har jag tid att nämna att det här är ett irrationellt sparförslag nu när vi går mot anställda soldater. just nu så raserar vi möjligheter att effektivt utbilda och vidmakthålla basbataljoner så att insatsflotiljerna fungerar bra med sina divisioner.

J.K Nilsson

Anonym sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色