Åsa Lindestams blogg: Jämställdheten - tappar vi just nu?

tisdag 3 november 2009

Jämställdheten - tappar vi just nu?

Träffade min grupp runt Jämställdhet: ett gäng som setts de senaste åren med jämna mellanrum, ibland avgår någon men det kommer alltid nån ny så vi är 11 pigga personer som pratar jämställdhet med inriktning på Gävleborg.
Vi funderade över våra styrelser i partiet. Hur ser de ut just nu? Är det 50/50 eller förändras detta när vi inte har regeringen som blåslampa utan en regering som tvärtom inte ligger på alls?

Vi inser rätt snabbt att vi måste ta fram ett underlag för oss själva där vi kan se hur vårt parti har utvecklats de senaste åren. Känslan är att det ändrats något till det sämre för kvinnor men det beror på hur vi ställer frågor.

Om ett presidie har en man och en kvinna, är det då alltid mannen som är ordförande? En i gruppen svarade otvetydigt "ja". Spännande vore om vi kunde skrapa lite på ytan just där och se varför det blivit så innan alla fördomar slår till.

Inför valet är det också viktigt att ha tydliga direktiv för valberedningarna i våra styrelser. Vi beslutade att sätta ihop ett frågebatteri inte bara till våra styrelser utan även till våra valberedningar. Svaren ska vara oss tillhanda före jul och vi sammanställer i januari.

Kul! Intressant grupp och alltid lika initiativrika människor som finns i gruppen!

Inga kommentarer: