Åsa Lindestams blogg: Arbetslöshet...

söndag 31 januari 2010

Arbetslöshet...

Undrar hur regeringen kan räkna? Igår i debatten sa Fredrik Reinfeldt att 100 000 fler var i arbete nu. Det kan inte beröra Gävleborg...
Jag läser direkt i Länsstyrelsens rapport för vecka 4: nu är 4 827 unga arbetslösa i Gävleborg vilket motsvarar 19.5 % av alla inom åldern 18-24 år. Totalt i landet är det 100 162 personer i den åldern som är arbetslös eller i aktivitetsåtgärd. Och detta är en ökning med 53.1% jämfört med samma vecka förra året.

I hela landet var 438 351 personer arbetslösa eller program. I Gävleborg är det 18 232 som är öppet arbetslösa eller i program. Och då står Reinfeldt och säger att det är 100 000 fler i jobb nu..? Det måste bero på en enorm befolkningsökning..? Eller...?

Annars anser jag att de borgerliga inte inser att den offentliga arbetsgivaren är stor och att mindre pengar till kommuner och landsting gör att varsel o uppsägningar duggar tätt. Lärare, sjuksköterskor o annat som de pratar om får packa ihop och gå hem. Nån sa på Facebook: Det måste vara bättre för en förskollärare att ha en jobbarkompis än 1700 kr i plånboken...och det ligger mycket i det.

Undrar ockås vad pensionärerna tänker när (KD) säger att de vill satsa på skattesänkning för pensionärer och Maud Olofsson (C) säger "Nää!" med eftertryck...? Enighet - eller...?

Debatten igår klargjorde mycket runt enighet, valrörelsen känns som den verkligen har börjat och det ska bli spännande att följa debatten om kärnkraft och hur (C) kommer att hantera de 3-4 som tänker rösta emot sitt parti i förslaget att utöka kärnkraften.

Inga kommentarer: