Åsa Lindestams blogg: Folk och Försvar!

måndag 18 januari 2010

Folk och Försvar!

Efter ca 4 timmars bilfärd var jag framme! Klev in i foajen med stora köer för att få rum, hänga av jackan och ta plats. Många välkända ansikten, många glada återseenden och en hel del kramar.
Men vad hände egentligen? Tänker med på försvarsminister Sten Tolgfors tal: Allt var så bra just nu i försvaret, allt hade varit kaos men han hade rett upp det, beställt nya grejor, ändrat strukturen, tagit bort värnplikten och vips hade vi numera (i alla fall snart) ett försvar för Sverige. Man kan ju undra...

När han fick frågan om Folkpartiets utspel i SvD häromdagen (se tidigare blogg) så svarade han att "regeringen var enig i frågan om budget för Sverige" och satte upp ett bestämt ansikte mot kameran.

Underligt, så många gånger som han kritiserat oss för att ännu inte fått en gemensam budget med våra samarbetspartier (V) o (MP). Men i "hans" regering är det fullt möjligt?! Det måste ju ligga allvar bakom (FP)s utspel när både partiledare Björklund, Allan Widman, talesperson i försvarsfrågor o Birgitta Olsson, talesperson i utrikes, säger att det svenska försvarets anslag och storlek måste öka dramatiskt.

Sen var det prat om Solidaritetsklausulen och dess innebörd med efterföljande scenario. Vad händer om ett närliggande land blir anfallet? Vad gör Sverige? Tankvärt men för långt.

Ja, ja, det mesta är sig likt. Idag ser jag fram emot att Mona Sahlin ska stå på scenen. Det verkar som att alla ser fram emot det...

Inga kommentarer: