Åsa Lindestams blogg: Folk och Fövrsvar: mina förväntningar...

fredag 15 januari 2010

Folk och Fövrsvar: mina förväntningar...


Det dra ihop sig till Sälen och Folk och Försvar. Har slängt fram tjocktröjan på sängen, funderar över vad jag behöver för kläder i år...

Men vad står på programmet?


Försvarsminister Sten Tolgfors inleder med att prata om vår Försvars- och Säkerhetspolitik. Hoppas att han där här gången är så säker så han slipper läsa innantill. Det har ju inte hänt förr så det vore lite spännande. Men de har nog fullt upp att komma överens i "De fyras gäng" inför valåret så han har nog förhållningsorder. Med tanke på vad Folkpartiet ansåg igår om försvarets framtid blir det nog lite svettigt...


En som jag ser fram emot att lyssna till är Urban Ahlin. Han har aldrig ett papper...han vet ändå och brukar trollbinda oss från första ordet. Enormt kunnig, känner många och är genomreflekterad. Han ska prata om Afghanistan, vårt nationella försvar och solidariatetsklausulen, fast är det fler på scenen men de är också värda att lyssna på: Peter Eriksson, Göran Lennmarker, Birgitta Ohlsson och Lars Ohly. Tyvärr är programtiden lite för kort för dessa intressanta personer.


Sen kommer Mona Sahlin! Hon ska också prata om utrikes- och säkerhetspoliltik. Med hennes resor på senare tid ska det bli mycket intressant att höra vilka slutsatser hon drar.


Frågor som Afghanistan, NATO och försvarsindustrin ligger också högt på min lista. Är inbjuden till en mycket liten middagsbjudning på måndagkväll tillsammans med general Sir John McColl, Deputy Supreme Allied Commander Europe, NATO och ett par till personer. Toppen att få diskutera NATOfrågorna lite mer informellt.


Innehållsrikt program, intressanta debatter och att träffa de som rör sig inom försvarspolitikens område gör att jag återigen ser fram emot dessa dagar. Enda nackdelen är att det tar tre timmar att köra dit - fast de andra åker tåg och buss och det tar betydligt längre tid för dem!


På söndag börjar det...

Inga kommentarer: