Åsa Lindestams blogg: Röd-gröna samarbetet!

tisdag 16 juni 2009

Röd-gröna samarbetet!


Under en längre tid har vi samarbetat med våra kamrater från (MP) och (V) om frågor runt försvar. Det har gått över förväntan! Det svåraste är tiden, att ställa om och försöka ändra en inbokat schema som funnits som grund i många år men som nu ska jämkas ihop med några till. Men själva frågorna har varit intressanta och vi har hunnit prata ihop oss om en hel del frågor. Vi hade flera gemensamma reservationer igår när vi voterade om försvarsproppen.

På eftermiddagen har alla partier sina överläggningar i sina respektive partigrupper och igår var det första gången som vi var tillsammans i en röd-grön grupp. Det kändes lite historisk.

Eftersom vi har bestämda platser i vår grupplokal, som är störst, vinkade vi från Gävleborg till oss Ulla och Bodil, som vi känner också sen länge. Vi har startat upp med gemensamma resor och besök i Gävleborg så för oss som Gävleborgsgrupp var det inte så nytt. Det kändes på stämningen efter gruppen att alla var i spänd förväntan över resten av året och att vi var taggade. Kul!

Inga kommentarer: