Åsa Lindestams blogg: Att öka eller minska budget?

onsdag 7 oktober 2009

Att öka eller minska budget?

Läste häromdagen i tidningen att (C) slog sig för bröstet, även vår riksdagsledamot från länet, Sven Bergström (C) för att polisen fått mer pengar och därmed fler tjänster. Konstigt, i vår media står att polisen i Gävleborg fått hårdare tider och därmed måste samverka över kommungränser.
Det innebär för Söderhamns del att civil häktespersonal blir för dyr, och häktet får delas mellan Hudiksvall, Bollnäs och Söderhamn. Det betyder i sin tur att om nån måste omhändertas på eftermiddagen i Söderhamn så är det ingen idé att sätta in henne eller honom på häktet i Söderhamn utan då får personen skjutsas av polis till Hudiksvall, skrivas in och avrapporteras, polisen får åka hem igen och efter några timmar när personen har tillnyktrar så får samma polis åka och hämta igen.
Alltmedan buset i Söderhamn jublar och är utan polis just den tiden. Konstigt.
Hur kan då resurser öka? Jo, det är ju storstäderna som ökar i antal poliser, självklart jättebra men de har andra bekymmer än vad vi på mindre orter av.
Kände hopplösheten stiga åt huvudet o lämnade snabbt in en interpellation till Beatrice Ask, får det gå till på det här sättet? Vilket slöseri med utbildade poliser som ska vara som taxichaufförer och skjutsa folk åt olika håll!
Spännande fortsättning följer nästkommande fredag, den 16/10 möts vi i kammaren.

Inga kommentarer: