Åsa Lindestams blogg: Budget...

tisdag 6 oktober 2009

Budget...


Presenterade budgetmotionen för Socialdemokraterna idag på CFL, Centrum för Flexibelt Lärande. Trots endast en liten lapp i foajen kom det ett 30-tal åhörare för att lyssna. En hel del frågor ställdes, hur skatten hörde ihop med välfärden och varför kommunen tvingas till neddragningar var en del av frågorna, men också varför sjukvården upplevs försvinna bort härifrån.

När jag berättade om vikten av att ha en god skolgång och få fler chanser i livet instämde de flesta och nickade gillande. Det här var en skara som förmodligen var på väg in i samhället igen efter att endera mist sitt jobb och varit tvungen att omskola sig eller annars ha kommit hit till Sverige och nu försöker både lära sig språk och skaffa jobb.

Strukturen för vår k0mmun på jobbsidan är inte lätt, vi lider av nedläggningar under långa tider från F15 för jättelänge sen till Emerson och nu ett 30-tal konkurser bara här i kommunen under senaste året. Vår befolkning är trogen och pålitlig och vill helst bo kvar, men var är jobben? Och när det kommer nåt har vi ofta inte rätt utbildning.

Vi lyckades tidigare få en polisutbildning på distans förlagd här för det var ju stört omöjligt att få hit poliser när tjänster blev vakanta. Och då fick vi folk här som blev poliser och en viss föryngring skedde i leden, vilket var jättebra. Men nu säger regeringen nej för det kostar och vips faller vi tillbaka igen i rekrytering.

Vår budgetmotion är behövd, människor måste få möjlighet att ändra sitt yrke och ta nya tag under sin livstid. Vår budgetmotion ger dem detta....

Andra som bloggar om detta DN, Peter Andersson, (S), Robert Noord, Kristian Krassman, Mitt-i steget

Inga kommentarer: