Åsa Lindestams blogg: FRA...och signalspaning

tisdag 13 oktober 2009

FRA...och signalspaning

Det är lika bra att erkänna...jag har inget rabbelminne. Igår morse när SvD ringde och ville att jag skulle säga svaret på ett antal frågor så kunde jag inte svara på ett par av frågorna. Men däremot kunde jag svara på första frågan om vilka myndigheter som får använda signalspaning: Regeringen och Försvarsmakten. Det fick jag tydligen fel för, därför att rätt svar även skulle innehålla Regeringskansliet. Så var det med den frågan.
Min styrka ligger mer i att se sammanhang och prata användbarhet, inte att komma ihåg att domstolen heter "Försvarsunderrättelsedomstolen". Är det ett kriterie för att vara en god politiker så har jag misslyckats kapitalt. Och jag kommer heller aldrig att lyckas.

Jag minns fortfarande mina tårar när jag skulle lära mig städer i andra län och rabbla dem och den vånda jag kände inför dessa prov. Däremot kunde jag beskriva vad Borås levde av och vilken industri den staden hade.
Jag vill inte ursäkta mig, men jag kommer aldrig att leva upp till att svara på frågor där jag ska rabbla upp en massa saker. Däremot tar jag gärna en debatt om användningen av FRA och signalspaning, vad jag ser för svagheter och vem vi egentligen får spana på och varför. Men det ville inte SvD veta...

1 kommentar:

Alexandra Einerstam sa...

För att vara arkeolog är jag usel på årtal och i likhet med dig berättar jag snarare om de utdöda kulturerna.

Apropå FRA - vidarebefordra gärna min uppmaning till de ombud ni skickar till partikongressen:
http://hbt-sossen.blogspot.com/2009/10/friheten-ar-rod.html