Åsa Lindestams blogg: Gasa...! och härskarteknik i Sverige!

torsdag 19 mars 2009

Gasa...! och härskarteknik i Sverige!

Efter att ha sett de fruktansvärda bilderna imorse på TV fylls jag av enorm avsky. Hur kan människor bete sig så mot varandra? Och mot oskyldiga civila, kvinnor och barn?! Små killar och tjejer, döda eller lemlästade och märkta för det liv som skulle ha kunnat vara så annorlunda i en annan del av världen?
Igår var jag på EUnämndens möte som skulle fråga ut statsministern och hans närmaste ministrar om vad han skulle säga eller inte på EUtoppmötet. Vilken fars! Han svarade länge på alla frågor, vecklade in sig så till o med Bildt såg ut att somna ett tag. Undlät helt att svara på nån fråga så att en ledamot fick ta i ordentligt och vägra låta sig hamna på "de obesvarades berg". Dessutom använde han härskartekniker som var sofistikerade: bland annat "Förlöjligande av motståndare". När (S) ställde relevanta frågor om oro och framtid började han skratta och då stämde de andra ministrarna in i kören av skratt, helt obefogat.
Är det såna här ledare vi vill ha? Är det undra på att det är konflikter i världen? Är det inte lättförståeligt att det inte går framåt på förhandlingsbordet när våra främsta använder såna här bedrövliga metoder?
Det är nog ingen idé att fråga honom om Gaza, han skulle bara ställa till det istället för att göra nåt bra.

Inga kommentarer: