Åsa Lindestams blogg: Robotsköld en tanke utan verklighet?

tisdag 10 mars 2009

Robotsköld en tanke utan verklighet?

Så har då Obama aviserat att han är beredd att dra tillbaka USAs förslag om att ha en missilsköld i Östra Europa genom att sända ett litet brev till ryske kollegan Medvedev. Nu äntligen ska någon våga närma sig Ryssland, släppa in dem i värmen och tillsammans bygga för fred i världen. Vi övriga håller andan. Måtte det lyckas! Vad är alternativet? En kärnvapenupptrappning? Tyvärr blev det bara en liten blänkare i media om detta, som ändå kan betyda så mycket.
Tidigare har jag bevistat OSSEs stora vintermöte och där lyssnat till Rysslands vice utrikeminister när han la fram sin och sitt lands förslag till säkerhetsstrategi för Europa. Han gjorde ett stort svep över världen, nämnde konflikterna i Afghanistan och Serbien/Kosovo och hur man med kraft skulle ta itu med detta.
Tack och lov fick vi ju delta i debatten och lägga till eller säga emot och mitt bidrag till världsfreden var att kvinnor också måste involveras i alla nivåer för hållbar fred.
Jag vet inte om han lyssnade.
Nu får jag en förnyad chans i slutet på mars när de stora tunga gubbarna ska träffas i Rom och då jag får representera Sverige, trots att jag är kvinna och relativt liten, i alla fall i kroppsvikt.
Droppen urholkar stenen fast jag är övertygad om att det kommer att ta lite tid. Men skam den som ger sig! Vi som inser värdet av kvinnors makt måste hålla ihop. Madeleine Albright myntade uttrycket att det finns en plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper andra kvinnor. Det instämmer jag i, oavsett om det gäller mig eller alla oss medsystrar.

2 kommentarer:

Ann Ö sa...

Vem vet, kanske kan både låsta världsbilder och världen förändras... Jag önskar dig lycka till i Rom!

Wiseman sa...

http://wisemanswisdoms.blogspot.com/2008/12/myten-om-missilfrsvaret.html