Åsa Lindestams blogg: I väntans tider...

onsdag 18 mars 2009

I väntans tider...

Jag håller med Försvarsbloggen att det är som att gå i väntans tider att tro på ett datum för nedkomst och sen kommer datum men ingen leverans. Jag har väntat så länge, uppbådat kraft att hålla rent i almanackan och trott att något skulle komma ut, efterlängtat och nåt som skulle ta upp min tid och göra livet inte enklare men innehållsrikt. Men så blev det inte.
Alla vi tålmodiga väntar igen och hoppas. Kanske kommer leverans på torsdag eller kanske på fredag eller kanske...
Det tisslas och tasslas runt hörnet: har du hört nåt? Och svaret kan bli: Ja jag känner nån som vet nån som jobbar på initierat ställe och där säger man...Hur bra är detta? Oron gör mer spekulation om svåra frågor, Försvarsministern säger väldigt lite och syns inte så mycket ute på fältet. Hur länge ska vi vänta? Dessvärre får vi nog inte ett överburet barn utan det är helt enkelt fel planeringsdatum från början. Hade ministern lyssnat på barnmorskan ÖB så hade förutsättningarna varit bättre. Men nu går han vilse och lyssnar på den som står för "alternativmedicinen" Björklund, som säger att tomma stridvagnar kan stå på Gotland i tre år och kostar så lite....det vet alla att det kostar både markhyra och underhåll att ha saker uppställda i lager, vi har ju tagit bort alla mobförråd utifrån detta.
Ryssland som den elaka släktingen i öst skramlar på. UD har funderat klart om de kommer att uppvakta oss nån gång i framtiden men bestämt att det är så långt fram så det har i dagsläget ingen betydelse. Men den elake kommer så småningom att uppbåda mer kraft därför att de har en ekonomi som börjar på låg nivå men kommer att öka sin insats vartefter, även om det måste få ta mycket lång tid.
Men hotbilden från släkten kan komma från annat håll än vi tänkt: Vad händer om alla de som är arbetslösa ställer sig upp och skriker och vill ha arbete och mat på bordet? Vad händer om våra ungdomar som idag inte kommer in på arbetsmarknaden börjar demonstrera och ställa till? Vad händer om vård och omsorg krackelerar för att kommuner o landsting inte får pengar och tvingas sända hem personalen?
Men är man väldigt dåligt påläst är det lätt att trilla dit...tomma stridsvagnar på Gotland kanske tryggar någon...
Hur som helst så önskar jag att ministern snart får lite födsloverkar med en viss intensitet så vi får leverans på det som vi alla nu går och ser fram emot.

Inga kommentarer: